
Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak tworzyć produkty przystosowane do gospodarki obiegu zamkniętego i poznać inne osoby zainteresowane innowacjami, zrównoważonym rozwojem i przedsiębiorczością, to wydarzenie Circular Networking jest właśnie dla Ciebie!
Co wyniesiesz z naszego wydarzenia?
- Zyskasz nowe kontakty wśród osób zainteresowanych tworzeniem innowacji
- Dowiesz się, czym jest EIT Food i jak działamy w 28 krajach UE
- Poznasz techniki brainstormingu
DATA i MIEJSCE: 19 marca 2020 w godz. 17.30 w przestrzeni HugeTECH, przy ul. Słowackiego 24 w Rzeszowie.
DLA KOGO?
- Przedstawicieli firm, które poszukują nowych pomysłów na innowacyjne projekty;
- Badaczy zainteresowanych nowymi rozwiązaniami z zakresu zrównoważonego rozwoju;
- Innowatorów poszukujących partnerów biznesowych;
- Przedstawicieli start-upów, którzy chcą, by ich produkty/usługi były przyjazne środowisku
- Przedstawicieli administracji publicznej działających na rzecz innowacji i rozwoju przedsiębiorczości
- Osób chcących poznać ludzi ze świata innowacji i zrozumieć jak działa gospodarka obiegu zamkniętego
2 godzinne spotkanie, podczas którego w formule kreatywnego networkingu opartego o pracę w grupach, będziemy tworzyć pomysły na usprawnienia łańcucha produkcji, dostaw, konsumpcji i recyclingu żywności.
Spotkanie będzie miało dynamiczne tempo pracy. Na zakończenie wszyscy jego uczestnicy będą mogli zaprezentować wypracowane pomysły, a następnie podyskutować o nich przy lampce wina.
PROWADZĄCA: Magdalena Kochanowska, współwłaścicielka DESIGN PROVISION, Design Strategist
Magda jest strategiem designu i współzałożycielką, wraz z Weroniką Rochacką Gagliardi, firmy doradczej Design Provision. Prowadzi projekty i szkolenia w zakresie budowania strategii, zarządzania designem, Design Thinking oraz Service Design. Jest adiunktem na Wydziale Wzornictwa Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie. Doktorat obroniła w 2010 roku. Przez wiele lat była redaktorem w kwartalniku projektowym 2+3D. W latach 2011-12 wykładała na Universidad Europea de Madrid. Zajmuje się teorią i krytyką designu oraz metodologiami projektowymi.
Więcej informacji dotyczących wydarzenia:
Rejestracja: https://tiny.pl/tvq2m
EIT Food to największe europejska inicjatywa w zakresie innowacji w żywności, mająca na celu budowaniezrównoważonego sektora rolno-spożywczego odpowiadającego na wyzwania przyszłości. Inicjatywa zbudowana jest jako konsorcjum kluczowych biznesowych uczestników rynku spożywczego, start upów, ośrodków badawczych i uniwersytetów z całej Europy. Jest jedną z ośmiu społeczności Wiedzy i Innowacji
wspieranych przez Europejski Instytut Innowacji i Technologii (EIT) , niezależnego organu UE stworzonego w 2008 roku w celu promowania innowacji i przedsiębiorczości w Europie.