Jesteś tutaj
Home > Zdrowie & Smaki > Smaczny pasztet z selera

Smaczny pasztet z selera

Pasztet z selera Megi

Proponuje coś z ekologicznych przepisów 🙂
lubię coś sama przygotować by zjeść zdrowo! i smacznie.

Dziś wszyscy chcemy być zdrowi. Jednak nasze wygodne życie, gotowe produkty w sklepach w brew pozorom nam tego nie ułatwiają. Wszystko gotowe- tylko odgrzać lub odsmażyć, upiec. Sami wiemy że nie tędy droga -czytając skład gotowych produktów możemy nabawić się bezsenności gdy zdamy sobie sprawę co jemy, a jesteśmy tym co jemy. Dlatego też warto poświęcić więcej czasu i samemu przygotowywać nasze posiłki. Jest to czasochłonne ale wiemy że z pewnością zdrowe i że z czasem ta inwestycja nam się wróci w postaci naszej lepszej formy. Proponuję parę zdrowych przepisów. Zacznę od pasztetu z selera, seler jest bardzo zdrowym warzywem, ma dużo witamin i właściwości odchudzające, a odpowiednio przyrządzony jest bardzo smaczny- przekonajcie się same! Zatem do roboty- a gdy spróbujecie własnoręcznie upieczonego pasztetu np. z chrzanem czy smażoną borówka nie pożałujecie 🙂

Pasztet z selera
1 i ½  dużego selera
2,3 jajka
¾ szkl. bułki tartej
½ margaryny
2 cebule, ząbek czosnku
1 kostka grzybowa
Przyprawy; majeranek papryka kolędra tymianek
Cebule, czosnek zeszklić na margarynie, dodać kostkę grzybową przyprawy, selera zetrzeć na tarce, dodać jajka, bułkę tartą, cebulę, dobrze wymieszać, piec w podłużnej blaszce, wysypanej otrębami ok 1h 20 min. w temp. 180-200 ®C.

Megi


Megi Poludniowa Polska Megi
kontakt: megi@poludniwapolska.pl

Reklama



Małgorzata Kowalczyk
Redaktor działu Styl Życia & Art. ... niepoprawna marzycielka, z wykształcenia marketingowiec z zamiłowania kinomaniak. Uwielbia naturę i wszystko co z nią związane - przyrodę, zdrowy tryb życia, uwielbia ciekawe przepisy. Kocha podróżować, najchętniej mieszkałaby w ciepłych krajach, może Chorwacja? bo klimat w Polsce jest dla niej zdecydowanie za zimny. Pochłania filmy - różne i dużo, każdy czegoś uczy.

Podobne artykuły

Top
%d bloggers like this: